Veteran Masa Tenisçilerden Masa Tenisi Sporunun Tanıtımına Büyük Katkı. Tudo Bom - Tudo Bem ...!

Veteran Masa Tenisçilerden Masa Tenisi Sporunun Tanıtımına Büyük Katkı. Tudo Bom - Tudo Bem ...!

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından 31 Temmuz 2014 tarihinde Sinop`da 5. si yapılan Veteran Masa Tenisi turnuvası sona erdi. Bu sene Bienal etkinliklerine rastlaması nedeni ile Veteran Masa Tenisçiler normal turnuvanın haricinde önemli bir sanatsal etkinlikte rol aldılar.



Başarılı performans sanatçısı Nezaket Ekici`nin topsuz ve raketsiz Masa Tenisi oyunu Tudo bom, Tudo bem de rol alıp Masa Tenisinin tanıtımına büyük katkı sağlayan başta Sinop aşığı Zihni Şimşek olmak üzere tüm Veteran Masa Tenisçileri kutluyor ve Tebrik ediyoruz.

"Tudo bem, Tudo bom" etkinliği Sinopale 5 kapsamında Tarabya Kultur Akademisi, Goethe Institut, Veteranlararası Masa Tenisi karşılaşması, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Sinop Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Nezaket Ekici, sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Brezilya, Gürcistan ve başka ülkelerde de Sinop adında şehirler bulunduğunu belirtiyor. Sanatçı bu performansıyla ülkesinin 4. büyük şehri olan kuzey Brezilya`daki Sinop`u, Türkiye`nin kuzeyindeki Sinop`a sembolik olarak getiriyor.

Nezaket Ekici’nin gerçekleştirdiği etkinlik hakkındaki açıklamada, “Sanatçı sanatsal etkinliler gerçekleştirmek üzere, Brezilya`nın Sinop şehrinde hiç bulunmamış, fakat başka şehirlerinde bulunmuş ve oradaki insanların selamlaşmaları dikkatini çekmiştir: ‘Tudo bem diyerek selam verip "Tudo bom" diyerek almaktadırlar. Bu değişmez alış-veriş masa tenisindeki topun rakete ve masaya vuruş anında çıkardığı ses ile ilişkilendirilmiştir.

Sanatçı, ‘Tudo Bem – Tudo Bom’ performansını çoğu İstanbul ve Sinoplu olan ve Veteranlar Masa Tenisi turnuvasına katılmak üzere Sinop`a gelen Masa Tenisi oyuncularıyla gerçekleştirmektedir. Sanatçının da eşlik edeceği oyuncular Masa Tenisi oynayacaklar, ancak hiçbir oyuncunun topu ya da raketi olmayacaktır. Masa Tenisindeki alışıldık top sesi de `Tudo bem- Tudo bom` sesine dönüşecektir.

Seyirci, yalnızca zihninde canlandırabileceği bu vuruşları, böylece gerçek bir Masa Tenisi oyunu gibi izleyebilecektir.

Özel hazırlanmış sahnedeki bölümler içine yerleştirilen her panelde yer alan hakemler ise, kimin puan aldığına karar verecek ve kazananı belirleyecektir.

Dil ve düşünce Masa Tenisindeki aksiyonla yer değiştirir. Hareket ruhun hareketidir. Bu sanal oyun, oyuncuların ve seyircinin olağan dışı koordinasyonunu gerektirmektedir.

Sinop`taki seyirciler kendilerinden çok uzakta olan ve aynı zamanda Sinop adlı bir şehri de olan Brezilya’nın diliyle karşı karşıya bırakılmaktadır; bu durum, sanal olarak burada beraber olan iki ayrı kültür arasında bir köprü yaratmaktadır.” denildi.

Fotoğraf Albümü