‘Remzi SARIOĞLU’ Biyografi...!

‘Remzi SARIOĞLU’ Biyografi...!

‘Remzi SARIOĞLU’ Biyografi.

1950 yılında Turhal da dünyaya geldi. 1980 yılında evlendi. Bir oğlu ve kız torunu var. 1964 yılında Masa Tenisine Fenerbahçe Spor Kulübünde başladı. Aynı sene Haydarpaşa lisesine girdi. Lise yıllarında liseler arası Masa Tenisi turnuvalarında birçok İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları yaşadı. Milli Takıma seçildi ve yurt dışında Milli Takım maçlarında oynadı.

1972 yılında Masa Tenisi antrenörlüğüne başladı. Büyükler kategorisinde hem erkek, hem de kadın Türkiye şampiyonları yetiştirdi. 1973-1974 sezonunda büyükler Masa Tenisi tek erkekler şampiyonu oldu.

1974 yılında Denizli de askerlik vazifesini yaptı. Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürünün isteği ile Denizli lisesinin Masa Tenisi takımını çalıştırdı. O sene Denizli Lisesi Masa Tenisi erkek takımı Türkiye şampiyonu oldu. 20 aylık askerliğinin son altı ayını Kocaeli de tamamladı. Kocaeli Bölge Masa Tenisi antrenörlüğü görevini yaptı. Askerliğini bitirdikten sonra İstanbul`a döndü.

1976 yılının ocak ayında Netaş firmasında Personel Müdürlüğü bölümünde iş hayatına başladı. Çalışma hayatı boyunca iş arayan Masa Tenisi sporcularının Netaş firmasına işe girmelerini sağladı. İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi maçlarında birçok kere Netaş takımı olarak İstanbul şampiyonu oldu. 1992 yılında Netaş firmasından emekli olarak ayrıldı.

1977 yılında Galatasaray Spor Kulübü Masa Tenisi şubesini kurdu. Galatasaray Spor Kulübünün lisanslı Masa Tenisi sporcusu oldu. Galatasaray Spor Kulübü Masa Tenisi takımını, Türkiye şampiyonalarında en alt ligden en üst lige Sayın Nazım Arpacı ve Sayın Turgay Olgay ile birlikte çıkardı. Halen Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi.

1990 yılında Göteborg kentinde yapılan Veteran Masa Tenisi maçlarında Sayın Necmi Şahin’le birlikte Netaş takımı olarak 40 – 49 yaş grubunda Avrupa üçüncüsü oldu. 1992 yılında İrlanda Dublin kentinde yapılan Dünya Veteran Masa Tenisi şampiyonasında tek erkeklerde ilk sekiz içine girdi.

2012-2014 yılları arasında iki arkadaşı ile beraber 150 – 200 yıllık laboratuvar aletlerinden oluşan 363 objenin bulunduğu Haydarpaşa Lisesi müzesinin kurulmasına öncülük etti.

Sekiz yıldır Haydarpaşa Lisesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi. Aynı zamanda Haydarpaşa Lisesi Spor Kulübünün Masa Tenisi antrenörlüğü görevini yürütmekte. Haydarpaşa Lisesi Masa Tenisi takımının bir sene 64 lise arasında İstanbul dördüncüsü, bir senede 96 lise arasında yine İstanbul dördüncüsü olmasını sağladı. Faal Antrenör olarak spor hayatına devam etmekte.

Sayın Remzi SARIOĞLU,

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği’ne yapmış olduğunuz katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size Sağlık, Mutluluk ve Spor Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSKD Yönetim Kurulu