`Oktay ARAS` Biyografi

`Oktay ARAS` Biyografi

1937 yılında İstanbul’da doğdu. 1943 yılında girdiği Galatasaray Lisesinden, ilkokul, ortaokul ve liseyi okuyarak 1955 yılında mezun oldu. Yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinde yaptı. İş hayatında bir İtalyan firmasında çalıştı, sonra ortaklarıyla POLİKİM A.Ş.’ni kurarak 40 yılı aşkın bir süre Türk sanayisine hizmet etti. Halen yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalarını yürütmektedir.

Spor, hayatında en önemli uğraşlarından biri oldu. Üniversitede futbol oynayıp yıllarca futbol takımının kaptanlığını yaptı. İTÜ’de basketbol takımında forma giydi. İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi liglerinde uzun yıllar oynadı.

Türkiye Milli Talebe Birliği Spor Teşkilatı, İTÜ Spor Kulübü, İTÜ Spor Vakfı, İTÜ Geliştirme Vakfı, Masa Tenisi Federasyonu yönetim kurullarında görev yaptı. 1990 lı yılların başında bir süre Galatasaray Spor Kulübü Masa Tenisi Şubesinin Kaptanlığını da yapan Oktay ARAS, 1992 yılında Veteran Masa Tenisi Derneği kurucularından oldu. Bir dönem bu derneğin başkanlığını üstlenen ARAS, halen Veteran Masa Tenisi sporculuğunu faal olarak yürütmektedir.

Sayın Oktay ARAS,

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneğine yapmış olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size, Sağlık, Mutluluk ve Spor Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSKD Yönetim Kurulu