`Nazım ARPACI` Biyografi...!

`Nazım ARPACI` Biyografi...!

`Nazım ARPACI` Biyografi...!

08 Ocak 1934 İzmir Ödemiş de doğdu. 1935 yılında İstanbul’ a geldi. Beyoğlu Ticaret Lisesi ikinci sınıfında okurken Masa Tenisi sporu ile tanıştı.

1956 yılında Boğaziçi Spor Kulübünde eski Milli sporculardan Sn. Tuncer CEBECİ ile tanıştıktan sonra Masa Tenisi sporuna olan ilgisi daha da çoğaldı.
Bu Kulüp de sporcu olarak oynamaya başladı.

1962 senesinde Fenerbahçe Spor Kulübüne geldi ve burada Masa Tenisi branşının açılmasında katkısı oldu. Daha sonra bu Kulüp de oyunculuk, antrenörlük ve kaptanlık yaptı.

1968 yılında Beyoğluspor kulübüne transfer oldu. Burada da oyunculuk ve kaptanlık yaptı. İstanbulspor kulübünde bir yıl oynadıktan sonra tekrar Beyoğluspor Kulübüne döndü. 1977 yılında Galatasaray Spor Kulübüne transfer oldu. Sn. Mahmut HEKİMOĞLU ve Şube kaptanı Sn. Kayhan URAZ’ ın desteği ile burada Masa Tenisi kursları açtırdı. Galatasaray Spor kulübünde 25 sene gibi uzun süre kalarak oyunculuk, antrenörlük, teknik direktörlük ve kaptanlık yaptı.

1992- 1996 yılları arasında Sn.Danyal ÇİPER Başkanlığındaki Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulunda görev aldı. Teknik As Başkanlık görevinde bulundu. Bu dönem içerisinde de Masa Tenisi Milli Takımının Antrenörlüğünü yaptı.

Nazım ARPACI bugün aktif olan İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Birliğini 1960 lı yıllarda gündeme getirerek kurulmasına öncülük etti ve müesseselerin çoğalmasında katkısı oldu. Wheyt İlaç, Hilton, Otosan, Tatko, İzocam, Sheraton, Mat, Aygaz, Bebimot firmalarının Masa Tenisi takımlarının kuruculuğunu ve antrenörlüğünü yaptı. Ayrıca Arçelik, T.Hoecsth, Roche, Türk Libya gibi firmalarda da antrenörlük yaparak Masa Tenisinin gelişmesine ve her alana yayılmasına katkısı oldu. Aynı zamanda Wheyt ilaç, Hilton, Otosan, Tatko, İzocam ve Arçelik şirket takımlarında oyuncu olarak da görev yaptı.

1983 yılında Türkiye de ilk olarak Masa Tenisinin Sesi dergisini kurdu ve yayınına başladı. Halen yayınını devam ettirmekte. 1992 yılında Veteran Masa Tenisi Derneğinin kuruluş çalışmalarına büyük destek vererek kurucu üyelerinden oldu. Bugüne dek oynadığı yaş grubu dahil tüm müsabakalarda ilk üç sporcu arasına girerek birçok ödül ve kupa aldı.

1997 yılında Veteran Masa Tenisçileri Derneğinin düzenlemiş olduğu Uluslar arası Bodrum Veteran turnuvasında 60 yaş üstünde Sn. Oktay ARAS ile birlikte Çiftler şampiyonluğunu, yine aynı turnuvada 60 yaş üstünde tek erkekler şampiyonluğunu alarak Türkiye de bir ilki gerçekleştirdi.

Nazım ARPACI, halen aktif olarak Masa Tenisi oynamaya devam etmektedir.

Sayın Nazım ARPACI,

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği’ne yapmış olduğunuz katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size Sağlık, Mutluluk ve Spor Dolu Uzun Ömürler Dileriz

İKMTSKD Yönetim Kurulu