GSİM İstanbul Masa Tenisi İl Temsilciliği Tertip Komitesi Tarafından Hazırlanan Pandemi Dönemi Salon Kullanım Kuralları...!

GSİM İstanbul Masa Tenisi İl Temsilciliği Tertip Komitesi Tarafından Hazırlanan Pandemi Dönemi Salon Kullanım Kuralları...!

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi İl Temsilciliği Tertip Komitesi tarafından hazırlanan Pandemi döneminde uygulanacak salon kullanımı ile ilgili kurallar ile Masa Tenisi müsabakalarında salgın hastalıkla ilgili alınacak tedbirler ve uygulamalar aşağıya çıkarılmıştır.

1- Spor salonuna maskesiz hiç kimse alınmayacaktır.
2- Salon girişinde salona girecek her kişinin ateşi ateş ölçer ile ölçülecektir. Ayrıca dezenfektan cihazı bulundurulacak ve salona giren kişiler ellerini dezenfekte edeceklerdir. Salonda duş alınmayacaktır.
3- Kapalı Salon tribünlerine seyirci alınmayacaktır.
4- Salon içinde görevli, hakem, antrenör ve sporcu harici kimse salonda bulunamayacaktır.
5- Salon içindeki sporcu ve diğer görevliler en az 1,5 m (birbuçuk metre) mesafede bulunacaklardır.
6- Müsabakalardan önce kullanılacak olan oyun masaları, sandalyeler, yardımcı hakem masası, sayı tabelası, file, panolar, maç topları kaçtan önce dezenfekte edilecektir. Bu işler hakemler tarafından denetlenecektir.
7- Her müsabaka bitiminde sporcular ve hakemler ellerini yıkayıp dezenfekte edecekler ve hakemler maskelerini sürekli takacaklardır.
8- Salon Yönetimi yedekte maske bulunduracak ve maskesini değiştirmek isteyen sporculara ve hakemlere verecektir. Ayrıca tuvaletler, soyunma odaları ve kantinde sürekli sabun dezenfektan bulunduracaklardır.
9- Müsabakalarda sporcu ve hakemler tokalaşmayacaktır. Selamlaşmalar uzaktan yapılacaktır.
10- Takım müsabakalarında Seremoni yapılmayacaktır.
11- Müsabaka sonuçlarında derece alan takım ve sporcular madalya ve kupalarını önceden hazırlanan bir masa üzerinden, anons edildiklerin de kendileri alacaklardır.
12- Müsabakalarda başhekim masasında en fazla iki kişi bulunacak ve mesafeli oturacaktır.
13- Sporcular müsabakalarda havlularını arena kenarında ki çantalarının üzerine koyacak kullanmaları gerektiğinde oradan kullanacaklardır.
14- Müsabakalar da hakem oyuncuların raketlerini eline almadan uzaktan kontrol edecektir.
15- Set aralarında ve molalar da top ve oyun masası dezenfekte edilip silinecek. Hakemler yanlarında mendil veya havlu kağıt bulunduracaklar.
16- Salgın hastalık ile ilgili ITTF tarafından yayınlanan tavsiye kararları mümkün olduğunca Baş hakem tarafından uygulanacaktır.
17- Salon dahilinde Baş Hakem salgın hastalıkla ilgili her türlü tedbiri alabilir ve uymayanları salon dışına çıkarabilir.
18- Salgın hastalık ile ilgili kontrolleri ve yapılan çalışmaları denetlemek üzere mevcut hakemlerden bir saha komiseri tayin edilecektir.
19- Müsabakalara katılan kulüpler, sporcular salgın hastalıkla ilgi tedbirleri alacaklar bulaşma ihtimali olan kişileri salona getirmeyeceklerdir. Tüm sorumluluk kulüp ve antrenörlere ait olacaktır.
20- Tüm bu uygulamaları İlçe spor müdürlüğü, salon amirliği, il temsilcisi, tertip komitesi gerekli işlemleri birlikte uygulayacaklardır.

NOT: Tüm müsabakalar da sporcular kulüp lisansı veya ferdi lisansını ibraz etmek zorundadırlar.