‘Ersen KINAYYİĞİT’ Biyografi...!

‘Ersen KINAYYİĞİT’ Biyografi...!

‘Ersen KINAYYİĞİT’ Biyografi.

23.7.1941 Samsun doğumlu. 1958 Kabataş Erkek Lisesi, 1963 İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezunu, Elektrik yüksek Mühendisi.

TRT Televizyon Dairesi, PTT Genel Müdürlüğü, PTT Araştırma Laboratuvarı Müdürlüğü ve Teletaş Telekomünikasyon Endüstri Ticaret A.Ş.’de geçen meslek yıllarından sonra 1994’de emekliye ayrıldı.

Halen Kabataş Eğitim Vakfı Kabataşlılar Derneği, İTÜ Vakfı, İTÜ Mezunlar Derneği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesi.

12.12.1997’de üyesi olduğu TMOK’da “Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları” Komisyon üyeliğini sürdürüyor. Bir dönem “Fair Play” komisyon üyeliğinde bulundu.

1995-2005 yılları arasında Marmara Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ nda (MÜBESYO) “Masa Tenisi Oyun Kuralları ve Yarışma Organizasyonu” konularında, öğretim görevlisi olarak ders verdi.

7.1.1978 tarihinde Masa Tenisi Hakemi oldu. Bu yıl hakemlik hayatında 40. yılını tamamladı. 26.2.1990’da Uluslararası Hakem oldu. 3.9.1998’de TMTF MHK üyeliğine seçildi. Bir dönem başkanlığını yaptığı MHK üyeliği halen devam ediyor.

Uluslararası Oyun Kuralları, Hakem El Kitabı, Başhakem El Kitabı gibi ITTF yayınlarının Türkçe’ye çevirisi ile Türk Masa Tenisi ailesine katkıda bulunmaya çalıştı. Pek çok aday hakem kursunda hocalık yaparak, camiaya yeni hakemlerin katılımını sağladı. İstanbul Masa Tenisi İl Temsilci Yardımcısı olarak İstanbul hakemlerinin yetişme ve gelişmesine katkıda bulunuyor.

Ekim 2007’de Slovenya’da Kranjska Gora’da yapılan Bedensel Engelliler Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’nda hakem olarak görev aldı ve orada yapılan sınavı kazanarak Bedensel Engelliler MT Uluslararası hakemlik ünvanını aldı.

Bir dönem ETTU Ranking (sıralama) komitesinde görev yaptı. 2005 yılında, her yıl TMOK’ca düzenlenen “Yılın Spor Adamları seçimlerinde, Masa Tenisi dalında yılın hakemi ödülünü kazandı.

1999’da bir dönem TMTF Yönetim Kurulu üyeliği, 2009’da Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda Masa Tenisi MHK başkanlığı görevlerini üstlendi. Çeşitli uluslararası yarışmalarda hakem ve başhakem olarak görev yaptı.

Kabataş Erkek Lisesinde yatılı okuduğu 1955- 1958 yılları arasında Masa Tenisi oynamaya başladı. Bu uğraşı, çalışmaya başladığı Teletaş yıllarında da devam etti. Bu yıllarda Teletaş çalışanlarının spor yapmasını teşvik etmek ve sağlamak amacı ile Teletaşspor Kulübünün Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğini ve Başkanlığını üstlendi. Teletaşspor Masa Tenisi takımının, İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneğinin düzenlediği İstanbul Lig müsabakalarına katılmasını sağladı. Özellikle kadın Masa Tenisi takımı bu müsabakalarda başarılı sonuçlar elde etti. Kendisi de fırsat buldukça erkek takımının maçlarında yer aldı.

Geçmiş yıllarda müsabakalarda yer almakla başlayan bu ilişki, daha sonra İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneğinin yaptığı turnuva ve organizasyonlara katkı sunmakla devam etti.

Sayın Ersen KINAYYİĞİT,

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği’ne yapmış olduğunuz katkılarınızdan dolayı Teşekkür ederiz. Size Sağlık, Mutluluk ve Spor Dolu Uzun Ömürler Dileriz.

İKMTSKD Yönetim Kurulu