`Ercan CEYLAN` Biyografi...!

`Ercan CEYLAN` Biyografi...!

Ercan CEYLAN Biyografi...!

24.11.1937 tarihinde İstanbul da doğdu. Uzun yıllar Makine Teknisyenliği yaptı. Evli, 1 kız babası ve 2 torun sahibidir. 1972 yılında yeni oluşum içinde olan İKMTB organizasyonunun ilk kurucuları arasında yer aldı. Daha sonra, farklı alanlarda 25 yıl boyunca bu birliğe çeşitli hizmetleri dokundu. Masa Tenisi sporunu teknik anlamda, Antrenör Sn. Kerim MÜFTÜLER’ den NETAŞ’ ta çalışırken öğrendi. Aynı zamanda geçmiş yıllarda Sn. Ersin TERZİOĞLU ile beraber NETAŞ Masa Tenisi takımını kurdu. O sene 13 kuruluşun katıldığı lig müsabakaları sonunda NETAŞ takımı olarak 12. oldu. 1973 yılında Sn. Kerim MÜFTÜLER ve Sn. Remzi SARIOĞLU’ nun takıma katılması ile birlikte 5. Liğe ulaştı. Sonraki on yıl içinde Süper Lig Şampiyonluğuna kadar ilerledi. Kuruluşlarda NETAŞ takımı ile 10 yıl, MAN takımı ile 1 yıl ve POLİKİM takımı ile 10 yıl şampiyonluklar elde etti.

Ayrıca İstanbul Ataşehir de bulunan VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ’ nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. NETAŞ, KANLICA, KINALIADA, YEŞİLYURT, ARIKÖY, ASSK Masa Tenisi Spor Kulüplerinin kuruculuğunu yaptı.

Ferdi olarak Uluslararası ilk yarışmasını Libya El Meriç şehrinde 1981 yılında yaptı. Burada yapılan Federasyon maçında 2. oldu. TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU tarafından organize edilen 1. Balkan Veteran Masa Tenisi Şampiyonasında çiftlerde 2. oldu. Arnavutluk, Kosova ve Bulgaristan Veteran yarışmaları ile, İstanbul, Ankara, Adana Bursa, İzmir ve Mersin Veteran müsabakalarında kendi yaş grubunda birincilikler elde etti. Çalıştığı her kulüpte başarılı çalışmalara imza attı. Oyuncu olarak yer aldığı kulüp ve kuruluşlara sayısız kupa ve madalya kazandırdı. Son olarak okullar arası yarışmalarda, Sarıyer Anafartalar ile Kınalıada Mehmetçik İlköğretim Okullarında 1. lik ve 2. lik derecelerine sahip oldu.

Halen faal olarak Masa Tenisi sporunu yapmaya ve kendi yaş grubunda veteran müsabakalarına katılmaya, Antrenörlük yapmaya ve Masa Tenisi Federasyonuna Başhakem olarak hizmet etmeye devam etmektedir.

Sayın Ercan CEYLAN;

Masa Tenisi Sporu ve İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği’ne yapmış olduğunuz katkılarınızdan dolayı Teşekkür eder, Şükranlarımızı sunarız.

Size Sağlık, Mutluluk ve Spor Dolu Uzun Ömürler Dileriz

İKMTSKD
Yönetim Kurulu